Chemie

Analýza tyrosolu v nápojích kapalinovou chromatografií

Obor: Chemie

Typ: laboratorní

Supervizor: doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.

obsazený projekt (na projektu již pracuje plný počet studentů, neni možné se již přidat)

Cílem práce je návrh a aplikace vhodného extrakčního a derivatizačního postupu pro analýzu tyrosolu kapalinovou chromatografií. Metoda bude využita pro stanovení tyrosolu (případně dalších alkoholů odvozených od metabolismu aminokyselin) ve vybraných nápojích, u kterých lze předpokládat rozsáhlejší (bio)chemické procesy během jejich výroby, skladování nebo zrání jako je například pivo nebo víno. Zvolená derivatizační technika by měla přispět jak ke zvýšení extrakční výtěžnosti, tak ke zlepšení chromatografického chování látek a jejich lepší detekci.

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)