Chemie

Analýza včelího medu v biochemické laboratoři

Obor: Chemie

Typ: laboratorní

Supervizor: Mgr. Eliška Pinďáková, Mgr. Silvie Dostálková, Ph.D.

obsazený projekt (na projektu již pracuje plný počet studentů, neni možné se již přidat)

Včelí med patří mezi vyhledávané a oblíbené včelí produkty, je o něm známo, že má významné terapeutické vlastnosti hlavně při hojení ran. V lidovém léčitelství se používá i proti různým respiračním chorobám nebo dalším nemocem. Med je především směs glukózy, fruktózy a dalších cukrů, v minoritním zastoupení se v něm nacházejí ostatní molekuly. Na kvalitě medu a jeho vlastnostech se však významnou měrou podílí technika jeho zpracování a skladování. Výzkumná práce se zaměří na studium složení a vlastností medu po vystavení různým podmínkách skladování a zpracování.

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)