Fyzika
Chemie
Biologie, ekologie a životní prostředí

Interakce proteinů s okolím

Obor: Fyzika, Chemie, Biologie, ekologie a životní prostředí

Typ: počítačový

Supervizor: doc. RNDr. Karel Berka, Ph.D.

archivovaný projekt (projekt byl dořešen a uzavřen)

Proteiny (bílkoviny) jsou nejčastěji zastoupené buněčné "nanostroje", které buňky používají v našich tělech pro katalýzu, signalizaci, regulaci, nebo i výstavbu buňky. Aby tyto buněčné nástroje mohly fungovat, musí se spolu umět nějak domluvit. Dělají to tak, že se v buňce potkávají a komunikují spolu svými interakčními místy. K usnadnění potkávání také proteiny využívají membrán, nebo molekulárních lan, které buňku protínají od povrchu k buněčnému jádru. Cílem práce bude zkoumání interakcí mezi proteiny a interakcí proteinů s membránami.

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)