Chemie

Porovnání klíčivosti, aktivity vybraných enzymů a ostatních parametrů u tří nově studovaných genotypů hrachu setého

Obor: Chemie

Typ: laboratorní

Supervizor: Mgr. Jana Sekaninová, Ph.D.

obsazený projekt (na projektu již pracuje plný počet studentů, neni možné se již přidat)

Hrách setý je velmi často využíván jako modelová rostlina pro studium fyziologických i patofyziologických reakcí na stres nejen u nás na katedře Biochemie. Během spolupráce s katedrou Botaniky jsme získali pro naše experimenty nový studijní materiál – semena 3 genotypů hrachu setého. Jedná se o tyto kulturní hrachy: Trendy, Arkta a Arvika. Úkolem studenta - Badatele by bylo charakterizovat tyto nové genotypy především stanovením jejich klíčivosti, aktivity vybraných enzymů souvisejících s fenylpropanoidní dráhou (polyfenoloxidasa, peroxidasa,…) a koncentrace fenolických látek. Studované parametry by byly stanovovány v osemeních, případně ostatních částech, suchých zralých, nabobtnaných a naklíčených semen.

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)